22 april 2015, 11:51 Moldovan reality views 10910
O nouă invenţie în domeniul pomiculturii
22 april 2015, 11:51 Moldovan reality views 10910

O nouă invenţie în domeniul pomiculturii

Vom sădi copaci fără să punem mâna pe hârleţ. Inginerul Valeriu Damaschin a inventat un dispozitiv care face gropi pentru copaci şi viţa-de-vie. Noua invenţie ne va scuti şi de povara căldărilor cu apă pe care trebuie să le turnăm la rădăcina pomilor, relatează Mesager.

Valeriu Damaschin spune că a sădit un număr impunător de copaci şi viţă-de-vie. Ideea dispozitivului i-a venit când lucra în grădină. Acesta suplineşte munca a sute de oameni, randamentul fiind mai mare atunci când este vorba despre suprafeţe mari.

Noul dispozitiv inventat de Valeriu Damaschin are prevăzut şi un furtun prin care apa ajunge la rădăcina copacilor. Inginerul şi-a brevetat deja invenţia și speră că Moldova va deveni mai verde şi mai curată datorită noilor planţaţii sădite cu acest dispozitiv.

Source: trm.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
2362 locuitori

Căpriana este un sat şi comună din raionul Străşeni. Căpriana este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Strășeni și la 37 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2362 de oameni. Satul Căpriana a fost menționat documentar în anul 1420.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.