29 september 2015, 16:18 Moldovan reality views 5273
Programul „Burse de Excelenţă în IT”
29 september 2015, 16:18 Moldovan reality views 5273

Programul „Burse de Excelenţă în IT”

Centrul de Informaţii Universitare (CIU) lansează proiectul „Burse de Excelenţă în IT". Tinerii înmatriculaţi la facultăţile cu profil IT, care au demonstrat merite deosebite în procesul de studii, vor putea obţine în bază de concurs zece burse a câte 12000 de lei.

Trei dintre bursele CIU vor fi oferite elevilor din ultimul an de studii de la colegiile cu profil IT, iar de celelalte şapte vor beneficia studenţii din ultimul an de studii cu frecvenţă la zi de la facultăţile cu profil IT ale universităţilor din ţară.

Participanţii la concurs trebuie să fie cetăţeni şi rezidenţi ai Republicii Moldova şi să demonstreze o reuşită academică. Media generală pentru toţi anii de studii nu trebuie să fie mai mică de 8,50. De asemenea, aceştia trebuie să prezinte dovezi ale activităţii curriculare şi extracurriculare ce ţin de domeniul de studiu.

Decizia finală este luată de către Consiliul de Experţi Independenţi, care va evalua dosarele depuse pentru concurs potrivit criteriilor de evaluare. Dosarele de aplicare pentru concurs pot fi depuse la sediul CIU până pe 20 octombrie.

Proiectul în cauză nu face discriminări pe criterii de rasă, culoare, naţionalitate, origine etnică, limbă, religie sau convingeri, sex, vârstă, dezabilitate, opinie, apartenenţă politică sau orice alt criteriu similar.

Source: jurnal.md

Keywords:

bursa , leu , proiect , studenţi

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
2001
Populația:
406 locuitori

Dumbrava este un sat din cadrul comunei Trușeni, municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 12 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 406 oameni. Satul Dumbrava a fost înregistrat oficial în anul 2001.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.