20 may 2016, 15:55 Moldovan reality views 6373
Călătoriile cu taxiul vor fi mai scumpe!
20 may 2016, 15:55 Moldovan reality views 6373

Călătoriile cu taxiul vor fi mai scumpe!

De astăzi călătoriile cu taxiul vor fi mai scumpe cu cinci lei. Companiile de taxi confirmă majorările, dar refuză să ofere, deocamdată, o explicaţie pertinentă. Anterior, creşterea preţurilor era operată imediat după scumpirea produselor petroliere. În acest an, însă, carburanţii s-au ieftinit de cîteva ori.

Solicitat de Publika TV, preşedintele Patronatului Transportatorilor Auto în Regim de Taxi, Sergiu Dodon, a confirmat scumpirile însă a refuzat să spună şi motivul real care a stat la baza deciziei.

Şi şoferii de taxi spun că nu cunosc de ce au fost majorate taxele, dar confirmă că au primit o astfel de indicaţie de la administraţiile companiilor.

După majorări, preţul unei călătorii prin oraş porneşte de la 30 de lei şi ajunge pînă la 50 de lei, în funcţie de destinaţie.

Cea mai scumpă plimbare va costa o sută de lei. Această taxă va fi achitată de cei care vor călători, de exemplu, din Durleşti sau cartierul Poşta Veche spre Aeroport.

Precedenta scumpire, tot cu cinci lei, a fost operată în septembrie 2014. Atunci administratorii companiilor au argumentat prin majorarea preţurilor carburanţilor. De la începutul acestui an, preţul produselor petroliere au fost revizuite în scădere de patru ori. În prezent, un litru de benzină costă 15 lei şi 76 de bani, iar motorina - 13 lei şi nouă bani. De asemenea, şi gazul lichefiat s-a redus cu aproximativ 40 de bani.

Source: www.publika.md

Keywords:

taxi , scumpire , preţ

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1595
Populația:
2127 locuitori

Tudora este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Tudora este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 44 km de orașul Ștefan Vodă și la 135 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2127 de oameni. Satul Tudora a fost menționat documentar în anul 1595.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.