02 october 2017, 12:20 Moldovan reality views 5378
ANRE va modifica metodologiile de calculare a tarifelor
02 october 2017, 12:20 Moldovan reality views 5378

ANRE va modifica metodologiile de calculare a tarifelor

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică intenționează să modifice metodologiile de calculare a tarifelor în sectorul energetic.

Astfel, ANRE organizează la 14 februarie dezbateri publice pe marginea proiectului privind introducerea unor modificări și completări la metodologiile de calculare a tarifelor la energia electrică și gazele naturale.

Regulatorul energetic a comunicat că va organiza în această zi dezbateri publice pe marginea proiectului Hotărîrii Consiliului de administraţie al ANRE privind modificarea şi completarea metodologiilor de calculare, aprobare şi ajustare a tarifelor pentru serviciul de distribuţie a energiei electrice şi a tarifelor reglementate de furnizare a energiei electrice, aprobate pe 20 decembrie 2012, precum și a Metodologiei de calculare și aplicare a tarifelor reglementate la gazele naturale, aprobate prin Hotărîrea Consiliului de administraţie al ANRE din 22 august 2014.

La dezbateri vor participa reprezentanții operatorilor din sectorul electroenergetic și cel de gaze, ai instituțiilor publice, organizațiilor nonguvernamentale interesate, experți din domeniul energeticii, jurnaliști și alte persoane interesate.

Proiectul hotărîrii a fost elaborat de ANRE în conformitate cu prevederile noilor legi cu privire la energia electrică (nr. 107 din 27.05.2016) și cu privire la gazele naturale (nr. 108 din 27.05.2016) și are drept scop ajustarea metodologiilor tarifare la prevederile acestor legi și optimizarea bazei de reglementare în domeniul calculării tarifelor/preţurilor reglementate la energia electrică și la gazele naturale.

Source: noi.md

Keywords:

ANRE , tarife , gaz , energie electrică

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
2476 locuitori

Hiliuţi este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Hiliuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la distanța de 15 km de orașul Rîșcani și la 194 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2476 de oameni. Satul Hiliuți a fost menționat documentar în anul 1429.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.