09 december 2017, 17:15 Moldovan reality views 5608
Petrenco cere azil politic în Germania
09 december 2017, 17:15 Moldovan reality views 5608

Petrenco cere azil politic în Germania

Sursa citată a făcut legătura cu Petrenco, care a confirmat informația, declarând că se află în Germania de luna trecută.

„Sînt în Germania de la sfârșitul lui august. Nu vreau să spun cum am părăsit țara, dar mă aflu în Germania legal", a menționat Petrenco.

Petrenco a declarat că a solicitat deja azil politic de la Serviciului Federal pentru Migrare şi Refugiaţi (BAMF). Procedura de revizuire a documentelor și de luare a deciziilor privind acordarea azilului poate dura până la șase luni.

„Tovarășii de la Partidul Stânga al Germaniei (Die Linke) și de la Amnesty International mă ajută să obțin azil politic", a explicat Petrenco pentru sursa citată.

Fostul deputat a fost condamnat la patru ani și șase luni de închisoare cu suspendare și la plata unei amenzi pentru organizarea protestelor în fața Procuraturii Generale. Petrenco avea interdicția de a părăsi teritoriul Republicii Moldova.

Source: agora.md

Keywords:

azil , politica , Germania

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1773
Populația:
1352 locuitori

Delacău este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Delacău și Crasnaia Gorca. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Grigoriopol și la 50 km de Chișinău. Populaţia satului Delacău alcătuia 1352 de oameni în anul 2005. Satul Delacău a fost menționat documentar în anul 1773.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.