19 october 2017, 10:30 Moldovan reality views 5381
Petrenco a primit azil politic în Germania
19 october 2017, 10:30 Moldovan reality views 5381

Petrenco a primit azil politic în Germania

Liderul partidului „Casa Noastră - Moldova", Grigore Petrenco, a primit azil politic în Germania în timp record – în mai puțin de două luni. Potrivit portalului Omega, lui i s-a adus la cunoştinţă miercuri, 18 octombrie, acceptarea cererii depuse la începutul lunii septembrie.

„În document se menționează că azilul politic a fost acordat în legătura cu faptul că eu sunt urmărit acasă", a declarat Petrenco pentru sursa citată.

Amintim că portalul „Newsmaker" a publicat acum o lună o știre în care anunță despre decizia lui Grigore Petrenco de a pleca în Germania pentru a cere azil politic.

„Mă aflu în Germania de la sfîrșitul lunii august. Nu vreau să spun cum am părăsit teritoriul țării, dar în Germania eu am intrat legal", a declarat Petrenco pentru sursa citată.

Grigore Petrenco a fost condamnat la sfîrșitul lunii iunie la 4 ani și șase luni cu suspendare, pentru o perioadă de probațiune, şi cu o amendă de 10 mii lei. Petrenco, împreună cu camarazii săi, a fost reținut în urma protestelor desfășurate în fața Procuraturii Generale la 6 septembrie 2015. Grupul „Petrenco" s-a aflat mai multe luni în arest la Penitenciarul nr.13, după care, la sfîrșitul lunii februarie 2016, a fost transferat în arest la domiciliu. La sfîrșitul lunii aprilie, membrii grupului au fost trecuți sub control judiciar.

Foștii colegi a lui Petrenco au criticat decizia lui de a părăsi teritoriul Republicii Moldova, menționînd că el a demonstrat astfel că nu-i pasă de nimeni. Ei au mai declarat că Petrenco "a murit ca politician".

Source: deschide.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1790
Populația:
54 locuitori

Treteşti este un sat din cadrul comunei Zîrneşti, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Cahul și la 153 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 54 de oameni. Satul Tretești a fost menționat documentar în anul 1790.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.