01 november 2018, 11:00 Moldovan reality views 9597
Antreprenorii moldoveni vor putea participa la cele mai importante expoziţii din Germania
01 november 2018, 11:00 Moldovan reality views 9597

Antreprenorii moldoveni vor putea participa la cele mai importante expoziţii din Germania

Antreprenorii din Republica Moldova vor putea participa la cele mai importante expoziţii ce vor avea loc în Germania, pe parcursul anului 2018.

Acest lucru va fi posibil după ce în cadrul Consulatului General al Moldovei la Frankfurt a fost deschis Biroul comercial-economic (BCE), obiectivele căruia sunt promovarea produselor moldoveneşti pe piaţa de desfacere a Germaniei, atragerea investiţiilor germane în economia moldovenească şi dezvoltarea turismului între ambele state.

Potrivit unui bilanț al BCE, volumul comerțului exterior al Republicii Moldova cu Republica Federală Germania în perioada ianuarie-septembrie 2017 a înregistrat suma de 389,6 milioane de dolari. Comparativ cu perioada similară a anului 2016, comerţul exterior s-a majorat cu 21%.

După valoarea volumului schimburilor comerciale înregistrate, Germania s-a situat pe locul cinci printre partenerii comerciali ai Republicii Moldova, cu o pondere de 7,7% în comerţul total al republicii.

Agențiile de Dezvoltare Regională din țara noastră au făcut publică lista celor mai importante expoziții ce urmează să se desfășoare în Germania în acest an. În total este vorba despre 15 expoziții în diferite domenii.

Source: trm.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1485
Populația:
4559 locuitori

Vadul lui Vodă este un oraş din componența municipiului Chișinău, amplasat la o distanţă de 18 km de capitala Republicii Moldova. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia orașului constituia 4559 de locuitori. Prima mențiune documentară a localității datează din anul 1432. Legenda spune că denumirea Vadul lui Vodă ţine de numele domnitorului Ştefan cel Mare, care după o victorie repurtată în lupta cu tătarii, în 1485, la Nistru, a făcut o masă mare de sărbătoare.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.