07 november 2018, 16:58 Moldovan reality views 7874
Ce îi preocupă cel mai mult pe moldoveni în prezent – sondaj
07 november 2018, 16:58 Moldovan reality views 7874

Ce îi preocupă cel mai mult pe moldoveni în prezent – sondaj

Cetățenii moldoveni sînt în continuare nemulțumiți de starea de lucruri din țară și consideră că statul urmează o cale greșită, arată un sondaj de opinie realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor.

Potrivit studiului, 72% dintre cetățeni cred că țara se îndreaptă pe o cale greșită, acest indicator fiind mai mare comparativ cu situația din ianuarie 2018. Sondajul mai relevă că cei mai mult cetățenii sînt preocupați de nivelul scăzut de trai, sărăcie, corupție, prețurile înalte la produse alimentare și viitorul copiilor. Situația politică din țară s-a clasat pe locul 5 după nivelul de îngrijorare, iar sistemul ineficient de pensionare – pe locul 8.

44 la sută dintre respondenți au mai menționat că nivelul lor de trai este mai rău comparativ cu situația din 1991. Alți 25 la sută au menționat că nivelul de trai e la fel.

Nemulțumiri în rîndul cetățenilor trezește și situația economică din țară. Circa 72% dintre respondenți se declară nemulțumiți de modul în care evoluează lucrurile în acest domeniu. De asemenea, circa 70 la sută consideră reformele implementate de guvernare va fiind ineficiente.

Întrebați dacă au încredere în capacitatea actualului guvern de a schimba lucrurile în țară, 50 la sută dintre respondenți s-au arătat sceptici că executivul va reuși. 11,1 la sută au declarat că cred în acest guvern, iar ceilalți nu au știut ce să răspundă.

Sondajul de opinie a fost realizat în perioada 26 iunie - 7 iulie, pe un eșantion de 1195 de persoane, cu o marjă de eroare de +/- 3%.

Source: noi.md

Keywords:

sondaj , moldovenii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1701
Populația:
1449 locuitori

Ţahnăuţi este un sat din cadrul comunei Ţareuca, raionul Rezina. Satul Țahnăuți este situat la o distanță de 10 km de orașul Rezina, la 12 km de stația de cale ferată Șoldănești și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1449 de oameni. Satul Țahnăuți a fost menționat documentar în anul 1701.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.