21 july 2018, 13:10 Moldovan reality views 12122
Este eternizată memoria soldaților moldoveni, decedați în timpul eliberării Belarusului
21 july 2018, 13:10 Moldovan reality views 12122

Este eternizată memoria soldaților moldoveni, decedați în timpul eliberării Belarusului

În Belarus este cinstită cu sfinţenie și eternizată memoria soldaților moldoveni, care au murit în timpul Marelui Război pentru apărarea Patriei, eliberînd Belarusul de cotropitorii germano-fasciști.

Despre acest lucru a anunțat ambasadorul Republicii Moldova în Belarus, Victor Sorocian, menționînd că, în cadrul Proiectului de eternizare a memoriei soldaților moldoveni, căzuţi în lupte în Marele Război pentru Apărarea Patriei, în orașul Jlobin, a fost luat o mostră de pămînt de la mormîntul militar comun al soldaților sovietici, unde se află înhumate rămăşiţile pămînteşti ale soldatului moldovean Belozerov Grigorie Ilici, originar din RSS Moldovenească, care a murit la 26 iulie 1941, în luptele pentru oraşul Jlobin, transmite Noi.md.

Șeful misiunii diplomatice moldovenești din Belarus a scris pe rețelele de socializare că în aceeași zi el a vizitat şi Memorialul copiilor, victime ale acestui război îngrozitor, care se află în satul Krasnîi Bereg. Acesta este locul unde fasciștii îi aduceau pe copii, pentru a colecta sînge de la ei, ca apoi să-i trimită în Germania, pentru organe. Numai din raionul Jlobin au fost trimişi 1992 de copii.

Ambasadorul Republicii Moldova în Belarus a remarcat încă o dată atitudinea conștiincioasă și patriotică a bieloruşilor față de memoria victimelor Marelui Război pentru Apărarea Patriei, exprimînd, totodată, recunoștința deosebită conducerii Comitetului executiv regional din Jlobin pentru asistență în organizarea acestui eveniment.

Source: noi.md

Keywords:

Belarus , soldaţi , memorie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1672
Populația:
5500 locuitori

Gura Galbenei este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Gura Galbenei este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Cimișlia și la 51 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5500 de oameni. Satul Gura Galbenei a fost menționat documentar în anul 1672.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.