11 april 2018, 12:00 Moldovan reality views 11862
Mitropolitul Vladimir critică decizia Patriarhiei Ecumenice
11 april 2018, 12:00 Moldovan reality views 11862

Mitropolitul Vladimir critică decizia Patriarhiei Ecumenice

Decizia Patriarhiei Ecumenice de la Constantinopol, de a scoate Mitropolia Kievului de sub influența Patriarhiei Moscovei și de a începe procesul de acordare a autocefaliei Bisericii Ucrainene, a fost condamnată în termeni duri de Înalt Prea Sfințitul Vladimir.

Capul Mitropoliei Moldovei, care este subordonată Bisericii Ortodoxe Ruse, califică drept regretabilă situația creată, care aduce prejudicii ortodoxiei, în general.

"Este un lucru regretabil pentru noi, pentru societate, pentru biserică în întregime. Pentru că, în biserică nu ar trebui să aibă astfel de lucruri. De aceea, noi am chemat şi patriarhia din care facem parte, patriarhul personal a vizitat Constantinopolul, a avut întrevedere cu patriarhul Constantinopolului, Bartolomeu, ca să nu se întîmple ceea ce s-a întîmplat", a spus ÎPS Vladimir, mitropolitul Moldovei.

Mitropolitul Vladimir spune că s-a rugat lui Dumnezeu să nu îi ierte pe cei responsabili de această situație.

"Biserica pe toţi îi iartă, dar în cazul de faţă acei care au făcut această schismă în biserică ei nu pot fi iertaţi. De aceea sperăm că în viitor va avea loc poate un sobor panortodox, poate un sobor local şi se vor uni aceste forţe ca în mod paşnic să discute această temă", a spus ÎPS Vladimir, mitropolitul Moldovei.

Începerea procedurii de acordare a autocefaliei Mitropoliei Kievului a dus la o ruptură dintre Patriarhia Ecumenică și Biserica Ortodoxă Rusă. Ultima a anunţat că așteaptă scuze din partea Constantinopolului, care va fi vinovat dacă se va ajunge la vărsare de sînge în Ucraina.

Source: publika.md

Keywords:

Mitropolit , Patriarh

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
108 locuitori

Pistruienii Noi este un sat din cadrul comunei Pistruieni, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanța de 42 km de oraşul Teleneşti şi la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 108 oameni. Satul Pistruienii Noi a fost menționat documentar în anul 1859.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.