01 october 2019, 16:35 Moldovan reality views 11596
Lista taxelor ce pot fi achitate online a fost extinsă
01 october 2019, 16:35 Moldovan reality views 11596

Lista taxelor ce pot fi achitate online a fost extinsă

Lista taxelor ce pot fi achitate online a fost completată. Este vorba despre impozitul ce rezultă din contractele de locațiune. Astfel, din 3 ianuarie 2019, impozitul din transmiterea în posesie și/sau în folosință a imobilului poate fi achitat prin intermediul Serviciului Guvernamental de Plăți Electronice – Mpay.

Pentru asta, contribuabilul urmează să acceseze serviciul mpay.gov.md, să introducă datele solicitate în formular, să aleagă metoda de plată și să achite impozitul propriu-zis.

Potrivit Serviciului Fiscal de Stat, în cazul în care contribuabilul deține semnătură electronică sau mobilă, contractul de dare în locațiune a bunurilor imobiliare poate fi înregistrat online prin accesarea portalului serviciilor fiscale electronice www.servicii.fisc.md.

Potrivit legislației, persoanele fizice care oferă imobile în posesie și/sau în folosință, sunt obligate să înregistreze contractul de locațiune la Serviciul Fiscal de Stat și să achite impozit în mărime de 7% din valoarea contractului. În caz contrar, proprietarii riscă amenzi și sancțiuni.

În prezent, prin intermediul serviciului MPay pot fi achitate mai multe impozite și taxe.

Source: moldpres.md

Keywords:

taxa , online

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1900
Populația:
205 locuitori

Mirnoe este un sat din cadrul comunei Ciobanovca, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Anenii Noi și la 45 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 205 oameni. Satul Mirnoe a fost înființat în anul 1900.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.