16 january 2019, 17:00 Moldovan reality views 12173
Dodon a invitat deputații Adunării Populare a Găgăuziei la Președinție
16 january 2019, 17:00 Moldovan reality views 12173

Dodon a invitat deputații Adunării Populare a Găgăuziei la Președinție

Președintele Republicii Moldova Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu bașcanul Autonomiei Găgăuze Irina Vlah.

În cadrul întrevederii, cei doi au discutat despre rezultatele anului trecut și am examinat planul de activitate pentru anul curent.

"În special, am susținut ideea doamnei Vlah cu privire la organizarea în luna martie curent a Forumului Regiunilor, cu participarea conducerii Găgăuziei și reprezentanților a zece regiuni din Federația Rusă, cu care autonomia a semnat acorduri de cooperare" a anunțat președintele.

De asemenea, șeful statului, a transmis, prin intermediul bașcanului, o invitație deputaților Adunării Populare a Găgăuziei de a vizita în timpul apropiat clădirea administrației Președintelui Republicii Moldova, inclusiv Sala Mare de ședințe a Primului Parlament al RM, unde, în anul 1994, a fost adoptată Legea despre statutul special al Găgăuziei (Gagauz Yeri).

Source: facebook.com

Keywords:

Igor Dodon , Irina Vlah , forum

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1922
Populația:
175 locuitori

Inculeţ este un sat din cadrul comunei Zorile, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 12 km de oraşul Orhei şi la 58 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 175 de oameni. Satul Inculeț a fost întemeiat în anul 1922.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.