16 march 2019, 14:00 Moldovan reality views 17591
Ostalep: Moldova va primi gaz rusesc din România, dar va fi cu 50% mai scump
16 march 2019, 14:00 Moldovan reality views 17591

Ostalep: Moldova va primi gaz rusesc din România, dar va fi cu 50% mai scump

Pe viitor, Moldova va putea primi din România, cel mai probabil, același gaz natural rusesc, dar va costa cu 50% mai mult, deoarece tranzitul gazului rusesc prin Ucraina, de anul viitor va fi simbolic.

Această opinie a fost exprimată de Valeriu Ostalep, directorul Institutului pentru Studii Diplomatice, Politice și de Securitate, ex ministru de externe al R. Moldova, comentînd creșterea de 25%, din 1 ianuarie 2019, a prețului gazelor naturale livrate Moldovei de către gigantul rus Gazprom, transmite Noi.md.

"Și așa cum i se cuvine unei țări care aderă la UE și care se" luptă "cu Rusia, prețul gazului a crescut. Vă reamintesc că deja al cincilea an sîntem în așteptarea unei conducte alternative de gaz din România (Leancă a promis-o în 2014)... Numai că, cel mai probabil, acel gaz va fi rusesc, dar mai scump cu 50%. Și vă reamintesc că, începînd cu anul viitor, tranzitul gazului rusesc prin Ucraina va fi simbolic", a scris Valeriu Ostalep pe o rețea socială.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1470
Populația:
824 locuitori

Mîrzeşti este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mîrzeşti și Mîrzaci. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Orhei și la 77 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 824 de oameni. Satul Mîrzești a fost menționat documentar în anul 1470.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.