21 march 2019, 15:30 Moldovan reality views 12540
Povestea moldovencei care educă viitorul ţării: “Eu schimb lucrurile acasă” (Video)
21 march 2019, 15:30 Moldovan reality views 12540

Povestea moldovencei care educă viitorul ţării: “Eu schimb lucrurile acasă” (Video)

Nu e nici greu, nici uşor să rămîi în Republica Moldova şi să faci din ţara ta una de vis. O spune protagonista din această săptămînă a proiectului "Nicăieri nu-i ca acasă".

Silvia Tuchila este educatoare la grădiniţa nr.33 din oraşul Cricova. Spune că a fost tentată acum cîţiva ani să-şi părăsească ţara şi să o ia de la capăt în Rusia, însă familia şi copiii pe care-i educă în fiecare zi au convins-o că nicăieri nu-i ca acasă.

Încearcă să schimbe lucrurile aici, acasă, şi spune că în viitor ar vrea tot în Republica Moldova să rămînă, pentru că aici şi pîinea e mai dulce.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Keywords:

grădiniţa , educatie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
2440 locuitori

Nimereuca este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cerlina și Nimereuca. Localitatea se află la distanța de 41 km de orașul Soroca și la 154 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2440 de oameni. Satul Nimereuca a fost menționat documentar în anul 1436.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.