21 march 2019, 15:50 Moldovan reality views 12744
Au fost constituite fracțiunile parlamentare
21 march 2019, 15:50 Moldovan reality views 12744

Au fost constituite fracțiunile parlamentare

Trei fracțiuni parlamentare au fost formate în cadrul ședinței de astăzi a Legislativului: PSRM, PDM, Partidul Șor.

Astfel, președintele fracțiunii PSRM a fost desemnată Zinaida Greceanîi, vicepreședinte – Corneliu Furculiță, secretar – Vasile Bolea.

Președinte al fracțiunii PDM a fost desemnat fostul premier Pavel Filip.

Președintele al fracțiunii Partidului Șor a fost numit Ilan Șor; vicepreședinte - Petru Jardan; secretar al fracțiunii – Maria Albot.

Reprezentanții Blocului ACUM, Platforma DA și PAS, au declarat că nu se vor diviza în Parlament, deși fracțiunea nu a fost încă constituită oficial.

„Blocul ACUM rămîne unit, cît privește formele în care va activa în actualul Parlament, vom veni cu un răspuns în intervalul de timp prevăzut de Regulamentul Parlamentului", a declarat liderul platformei DA, Andrei Năstase.

Menționăm că astăzi a avut loc ședința de constituire a Parlamentului de legislatura a X-a. După constituirea legală a Parlamentului, se aleg preşedintele, vicepreşedinţii şi se formează Biroul permanent.

Source: noi.md

Keywords:

parlament

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
17769
Populația:
1237 locuitori

Chetroşica Nouă este un sat şi comună din raionul Edineţ. Chetroşica Nouă este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Chetroşica Nouă este situat la o distanță de 10 km de staţia de cale ferată Brătuşeni, la 25 km de oraşul Edineţ şi la 190 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1237 de oameni. Satul Chetroşica Nouă a fost întemeiat între anii 1776-1859.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.