04 march 2019, 17:15 Moldovan reality views 15180
Pe Nistru vor fi construite opt rezervoare de apă de tip turn
04 march 2019, 17:15 Moldovan reality views 15180

Pe Nistru vor fi construite opt rezervoare de apă de tip turn

În Moldova, pe rîul Nistru vor fi construite 8 rezervoare de apă de tip turn, ca parte a unui proiect finanțat de guvernul Germaniei prin intermediul Agenției pentru Cooperare Internațională (GIZ) din Germania.

Despre aceasta a anunțat Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) "Centru„, menționînd că pentru participarea la licitația publică cu privire la acest proiect au fost depuse trei oferte care vor fi analizate de une lucru, format din reprezentanți ai ADR Centru și GIZ.

Antreprenorul selectat urmează să efectueze lucrări de instalare a 8 rezervoare de apă de tip turn, a sistemelor de automatizare și echipamentului conex în localitățile selectate: Cocieri, Coșnița, Pîrîta, Doroțcaia și Oxenteadin raionul Dubăsari, precum și Doibani și Comisarovca Nouă din or. Dubăsari regiunea Transnistria.

Acesta este primul proiect interregional în domeniul aprovizionării cu apă realizat de ADR Centru.

Banii vor fi oferiți de Guvernul Germaniei, prin intermediul proiectului "Gestionarea inter-comunală a Resurselor de apă pe Nistru", implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Source: noi.md

Keywords:

Nistru , Germania

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1885
Populația:
237 locuitori

Lupăria este un sat din cadrul comunei Malinovscoe, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Rîșcani și la 183 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 237 de oameni. Satul Lupăria a fost menționat documentar în anul 1885.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.