16 april 2019, 14:00 Moldovan reality views 15153
Pensionarii din Transnistria vor primi un adaos la pensie
16 april 2019, 14:00 Moldovan reality views 15153

Pensionarii din Transnistria vor primi un adaos la pensie

Pensionarii din regiunea transnistreană au început să ridice suplimentul la pensii, oferit din contul ajutoarelor umanitare, acordate anual de Federația Rusă.

Administrația de la Tiraspol anunță că a primit recent o nouă tranșă din partea Rusiei, iar acum sînt achitate și restanțele acumulate în primele patru luni ale anului.

IPN transmite, cu referire la presa din regiune, că această tranșă a ajutorului umanitar rusesc este prevăzută pentru jumătate de an de achitare a suplimentelor la pensia persoanelor care locuiesc pe teritoriul controlat de administrația nerecunoscută din stînga Nistrului. În condițiile în care, în ianuarie, februarie și martie aceste suplimente nu s-au eliberat, pensionarii ridică, începînd cu 15 aprilie, aceste plăți pentru primele patru luni ale anului. Este vorba despre 600 de ruble transnistrene, bani care vor fi ridicați de circa 150 de mii de pensionari.

Cei care au ridicat deja pensiile acordate de administrația transnistreană, vor primi suplimentul rusesc după data de 19-20 aprilie, iar toți beneficiarii urmează să ridice plățile pînă la sărbătorile de Paști. Plățile pentru lunile mai și iunie vor fi achitate în mod planificat.

Suplimentul rusesc este achitat în regiunea transnistreană deja de circa zece ani.

Source: ipn.md

Keywords:

pensie , Transnistria

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1898
Populația:
101 locuitori

Picus este un sat din cadrul comunei Ochiul Roş, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Anenii Noi și la 51 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 101 oameni. Satul Picus a fost menționat documentar în anul 1898.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.