22 april 2019, 12:15 Moldovan reality views 11206
Protejarea activelor informaționale sau Haosul autentificării cu doi factori
22 april 2019, 12:15 Moldovan reality views 11206

Protejarea activelor informaționale sau Haosul autentificării cu doi factori

Dezvoltarea tehnologiei informației este indisolubil legată de asigurarea unui grad adecvat de securitate informațională la utilizarea acesteia.

Specialiștii cred cămetodele autentificării cu doi factori, utilizate la noi, nu-s suficient de sigure, incomode în utilizare, iar costurile implementării lor –excesive. Poate a venit timpul să le înlocuim cu unele mai performante?

Mai simplu nu înseamnă neapărat și mai bine

Astăzi, autentificarea cu doi factori a devenit un serviciu ordinar, care s-a extins grație realizării simple și gradului înalt de încredere psihologică, insuflată utilizatorilor. Însă chiar și cea mai superficială cercetare a metodelor existente de autentificare cu doi factori ne permite să conchidem că există opinii suficient de contradictorii privind securitatea acestei tehnologii.

Opiniile mai multor specialiști cu renume în domeniul securității informaționale, dar și analiza vulnerabilităților specifice acestei tehnologii, care permite ocolirea mecanismelor de protecție a datelor, ne vor ajuta să ne dumerim în problema dată. Firește, la opiniile experților vom anexa și opinia specialiștilor Centrului e securitate informațională DAAC System Integrator, bazată pe experiența acumulată din prestarea serviciilor în domeniul protecției informației pe piața națională.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Keywords:

informatia , protejare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1554
Populația:
298 locuitori

Selişte este un sat din cadrul comunei Cazangic, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Leova și la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 298 de oameni. Satul Seliște a fost menționat documentar în anul 1554.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.