23 april 2019, 09:40 Moldovan reality views 12268
Cum vor lucra instituţiile medicale în perioada sărbătorilor de Paşti
23 april 2019, 09:40 Moldovan reality views 12268

Cum vor lucra instituţiile medicale în perioada sărbătorilor de Paşti

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a aprobat Graficul de lucru al instituțiilor medicale, în zilele sărbătorilor Sfintelor Paști, 28,29,30 aprilie și de 01,05,06,09, 10 mai 2019.

În perioada menționată, toate instituțiile vor activa în regim obișnuit, asigurînd o vigilență sporită în acordarea asistenței medicale populației în volumul deplin. Astfel, administrația fiecărei instituții va nominaliza personal de gardă și persoane responsabile din cadrul managementului instituțional, prin grafic de lucru complementar în perioada sărbătorilor Sfintelor Paști.

Totodată, vor fi asigurate rezervele necesare de medicamente, consumabile, produse alimentare și petrolifere pentru activitatea neîntreruptă a instituțiilor medicale în zilele menționate.

Agenția Națională de Sănătate Publică va asigura supravegherea respectării regimului sanitaro-epidemic a obiectivelor publice, cu risc sporit de intoxicații și maladii toxico-alimentare în perioada respectivă. La fel, va efectua măsuri de profilaxie a izbucnirilor de boli infecțioase.

Centrul Național de Transfuzie a Sîngelui va asigura instituțiile medico-sanitare cu produse sanguine, iar Centrul de Medicină Legală va acorda asistența medico-legală în regim obișnuit.

Source: noi.md

Keywords:

Paste , medicina

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1508
Populația:
2000 locuitori

Duşmani este un sat şi comună din raionul Glodeni. Duşmani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la distanța de 6 km de orașul Glodeni și la 175 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2000 de oameni. Satul Dușmani a fost atestat documentar în anul 1508.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.