25 april 2019, 09:40 Moldovan reality views 10457
Cine sînt politicienii în care moldovenii au cea mai mare încredere
25 april 2019, 09:40 Moldovan reality views 10457

Cine sînt politicienii în care moldovenii au cea mai mare încredere

Preşedintele Igor Dodon și liderul democraților, Vlad Plahotniuc, sînt personalitățile politice, în care moldovenii au cea mai mare încredere. Este concluzia unui sondaj de opinie, realizat de compania „iData".

Totodată, cetățenii au mai puțină încredere în liderul PPDA, Andrei Năstase.

Primul în topul încrederii moldovenilor rămîne șeful statului. Acesta este susținut de puțin peste 19 la sută dintre participanți, în descreștere cu cinci puncte procentuale față de datele unui studiu similar, realizat în luna februarie. Igor Dodon este urmat în sondaj de președintele PDM, Vlad Plahotniuc, care a acumulat un scor de peste 9 la sută.

A treia poziție îi revine liderului PAS, Maia Sandu, care a adunat 8,5 la sută din simpatiile celor care au fost incluși în studiu. Cu un nivel de încredere de 4,8 la sută este cotat președintele PPDA, Andrei Năstase, numărul simpatizanților căruia a scăzut cu mai mult de un punct procentual.

În top se mai regăsesc premierul Pavel Filip, președintele PSRM, Zinaida Greceanîi și fostul primar de Orhei, Ilan Șor. Aproape un sfert dintre cei chestionați au spus că nu au încredere în niciun politician.

Sondajul a fost efectuat de iData în perioada 17-22 aprilie, pe un eșantion de 984 persoane și are o marjă de eroare de plus-minus 3,1 la sută.

Source: voceabasarabiei.md

Keywords:

politica , moldovenii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1486
Populația:
799 locuitori

Roşieticii Vechi este un sat din cadrul comunei Roşietici, raionul Floreşti. Satul Roșieticii Vechi, amplasat la gura Solonețului, un afluent al rîului Răut este situat la o distanță de 21 km de orașul Florești și 150 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 799. Menționat documentar în 1486.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.