15 may 2019, 12:00 Moldovan reality views 13747
Dosarul Tranga: Curtea de Apel Chișinău și-a anunțat decizia
15 may 2019, 12:00 Moldovan reality views 13747

Dosarul Tranga: Curtea de Apel Chișinău și-a anunțat decizia

Magistrații Curții de Apel Chișinău au respins recursul depus de avocații lui Andrei Tranga, proprietarul rețelei de restaurante „La Plăcinte" și „Andy's Pizza", prin care aceștia contestau decizia de plasare în arest preventiv a omului de afaceri.

Decizia a fost pronunțată astăzi, 14 mai, la două săptămîni de la reținerea lui Andrei Tranga.

Potrivit procurorului pe caz, „atît Tranga, cît și celelalte persoane implicate prezintă riscul eschivării și desfășurării urmăririi penale".

Recent, Ion Dron, avocatul lui Tranga, a declarat că omul de afaceri ar fi fost arestat, de fapt, pentru „trafic de influență", și nu pentru un presupus „atac raider" așa cum a fost prezentată informația de procurori în spațiul public. În acelaşi timp, rămîne neclar modul în care omul de afaceri ar putea influenţa organele publice, mai avînd din aceasta şi careva beneficii.

Andrei Tranga este proprietarul lanțului de restaurante „La Plăcinte" și „Andy's Pizza". Acesta a fost reținut de procurorii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, vineri, 26 aprilie, într-un dosar penal deschis pentru șantaj. Tranga ar fi fost implicat într-o schemă de preluare a afacerii lui Viorel Varzari şi anume a întreprinderii SRL „Molinart Grup", deținătorul mărcii comerciale „ARTINOX".

În opinia mai multor reprezentanți ai mediului de afaceri, cazul împotriva unuia dintre cei mai notorii oameni de afaceri din Moldova este foarte îndoielnic și, eventual, este o metodă de șantajare a unei persoane care și-a creat și dezvoltat afacerea de la zero și este o persoană destul de independentă. Cel puțin, există mari îndoieli cu privire la necesitatea aflării sale sub arest.

Source: zdg.md

Keywords:

dosar penal

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1618
Populația:
1064 locuitori

Hruşova este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte trei localităţi: Chetroasa, Ciopleni şi Hruşova. Satul Hruşova este situat la o distanţă de 24 km de oraşul Criuleni şi la 18 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului Hruşova constituie 1064 de oameni. Prima menţiune documentară a satului Hruşova datează din 5 mai 1618.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.