17 june 2019, 15:25 Moldovan reality views 6807
Năstase: Plahotniuc va fi dat în urmărire internaţională
17 june 2019, 15:25 Moldovan reality views 6807

Năstase: Plahotniuc va fi dat în urmărire internaţională

Ministrul de Interne al Republicii Moldova, Andrei Năstase, a declarat, în cadrul unui interviu acordat Deutsche Welle, că vicepremierul rus, Dmitri Kozak, i-a confirmat că Vladimir Plahotniuc este dat în urmărire în Rusia şi va fi dat curînd şi în urmărire internaţională.

„Am discutat cu domnul Kozak despre dosarele lui Plahotniuc. El mi-a confirmat că este dat în urmărire federală şi va fi dat şi în urmărire internaţională, deoarece are un dosar penal deschis pe numele lui la Moscova. Despre bani este vorba, despre banii pe care ruşii spun că i-a furat din băncile lor. Vom afla totul despre acest caz, vom afla despre ce fel de bani este vorba, dacă este vorba despre banii din Loundromat sau despre alţii. Vom afla şi vom spune şi oamenilor despre ce este vorba.", a declarat Năstase.

Ministrul moldovean a mai spus despre Plahotniuc că acesta a jefuit şi sărăcit Republica Moldova, însă va fi tras la răspundere pentru acest lucru.

„Pentru mine Plahotniuc înseamnă coşmarul Moldovei din ultimii 10 ani, înseamnă criminalitate financiară şi nu doar atît, este cel care a transformat Moldova în propria lui moşie, este cel care a depopulat-o. Este cel care ne-a jefuit şi sărăcit ţara, iar pentru toate aceste lucruri va trebui să răspundă şi va răspunde. Să nu aibă nimeni nici un dubiu. Atunci cînd un popor vrea să-şi judece călăii, o poate face, indiferent unde se vor ascunde aceştia. Românii şi-au găsit penalii şi în Costa Rica sau în Indonezia, oriunde pe acest Pămînt. Nu are unde să se ascundă!", a spus el.

Preşedintele Partidului Democrat din Republica Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc, a părăsit ţara pentru cîteva zile pentru a-şi întîlni familia, a anunţat formaţiunea prin intermediul unui comunicat.

Biroul de presă al PDM nu a specificat în ce ţară a plecat Plahotniuc, însă Unimedia notează că acesta are doi copii care locuiesc în Elveţia, unde liderul PDM deţine şi o vilă, pe malul lacului Geneva.

Source: mediafax.ro

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1639
Populația:
1450 locuitori

Sociteni este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Sociteni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Ialoveni și la 14 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1450 de oameni. Satul Sociteni a fost menționat documentar în anul 1639.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.