21 june 2019, 10:40 Moldovan reality views 3432
Ce-l așteaptă pe fostul director SIS Vasile Botnari
21 june 2019, 10:40 Moldovan reality views 3432

Ce-l așteaptă pe fostul director SIS Vasile Botnari

Maia Sandu a fost întrebată, în cadrul unei emisiuni televizate, dacă unii foști conducători ai unor instituții ar avea motive să-și facă griji după instalarea noii puteri.

Premierul Sandu a declarat că fostul director al Serviciului de Informații și Securitate Vasile Botnari ar trebuie să-și facă griji pentru ceea ce a făcut.

"Cu siguranță, fostul șef de la SIS trebuie să aibă motive de îngrijorare. A comis o crimă despre care știe toată lumea, mai ales că a fost și decizia CtEDO în raport cu deportarea profesorilor turci. Cazul este foarte grav, dincolo de alte ilegalități și abuzuri pe care le-o fi comis. Mă rog, instanțele au să decidă. E un caz foarte grav, care sper să fie cercetat. Noi am zis că o să constituim o comisie pentru că sînt foarte multe de cercetat și investigat zilele acestea", a declarat Maia Sandu.

Ea a mai spus că speră ca viitorul director SIS să fie numit săptămîna viitoare. "Ceea ce ne propunem noi este să fie un om din sistem, deci un profesionist care s-a ocupat de aceste lucruri. Trebuie să găsim în interiorul instituției, un om fără afiliere politică", a precizat premierul.

Source: sputnik.md

Keywords:

SIS

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1623
Populația:
1844 locuitori

Pererîta este un sat şi comună din raionul Briceni. are o suprafaţă totală de 23.29 kilometri pătraţi, fiind cuprinsă într-un perimetru de 31.38 km. Pererîta este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Pererîta se află la o distanță de 12 km de oraşul Lipcani și 278 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1844 de oameni. Localitatea a fost atestată documentar în anul 1623.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.