21 june 2019, 12:00 Moldovan reality views 3614
Dodon: De data aceasta, Washingtonul nu l-a crezut pe Plahotniuc
21 june 2019, 12:00 Moldovan reality views 3614

Dodon: De data aceasta, Washingtonul nu l-a crezut pe Plahotniuc

Vladimir Plahotniuc a sperat pînă în ultima clipă că America îl va susține, dar de data aceasta Washington-ul nu l-a crezut.

Despre acest lucru a declarat președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, într-un interviu pentru Rossiyskaya Gazeta, transmite Noi.md.
Șeful statului moldovean a fost întrebat dacă știa ce i-a spus ambasadorul SUA liderului Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, pentru că imediat după întîlnirea lor, acesta a părăsit țara, iar Partidul Democrat a cedat de bună voie puterea.

"Eu cred că Plahotniuc a sperat pînă în ultimul moment că America îl va sprijini. Dar de data aceasta Washington-ul nu l-a crezut și și-a dat seama că noi, noua coaliție, sîntem gata să promovăm sincer și deschis o politică externă echilibrată, că nimeni nu încearcă aici să devină parte a Rusiei sau a oricărui alt stat", a spus Igor Dodon.

"Și acest compromis intern este cheia dezvoltării Moldovei. Pentru că atunci cînd societatea este divizată, ea explodează. Nu trebie să punem în fața unor țări precum Moldova, alegerea "sau-sau". Doar o politică externă echilibrată", a subliniat Președintele Republicii Moldova.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
99 locuitori

Valea Satului este un sat din cadrul comunei Dolinnoe, raionul Criuleni. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Criuleni și la 9 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 99 de oameni. Satul Valea Satului a fost înființat în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.