23 june 2019, 14:00 Moldovan reality views 4964
O echipă a obţinut 29 de medalii la un campionat european desfăşurat la Praga
23 june 2019, 14:00 Moldovan reality views 4964

O echipă a obţinut 29 de medalii la un campionat european desfăşurat la Praga

Dansatorii moldoveni continuă să cucerească lumea. O echipă formată din 32 de tinere a obţinut 29 de medalii la un campionat european desfăşurat la Praga la mijlocul acestei luni. La competiţie au fost în jur de două mii de participanţi din 16 ţări.

Echipa ţării noastre este formată din fete cu vârste cuprinse între opt şi 15 ani. Aceasta clasat de trei ori pe locul doi, la categoriile variaţie clasică şi dans contemporan.

"Eu am dansat variaţii clasice. Mi-a fost foarte greu, am avut emoţii foarte mari pentru că variaţia a fost foarte grea şi concurenţii au fost foarte puternici", a spus CORINA BOLOGAN, participantă.

Gemenele Laura şi Livia Cojocari au 13 ani, iar dans fac de aproape şapte ani. Fetele au obţinut locul şase în categoria lor.

"Din cauza că este un concurs atât de puternic nu ne-am aşteptat să luăm un semenea loc, dar ne-am bucurat foarte tare când am aflat rezultatele. Cu fiecare emoţie, este mai bun rezultatul şi succesul", a spus LAURA ŞI LIVIA COJOCARI, participante.

Concursul a fost unul dificil, deoarece s-a desfăşurat în câteva etape şi categorii, spune coregrafa Irina Slobodeaniuc.

" Copiii care trec în finală trebuie să danseze de trei ori. Din 31 de concurenţi aleg doisprezece, din doisprezece se aleg şapte şi doar atunci din cei şapte, locul întâi, doi, trei, patru. A fost un concurs foarte puternic, care s-a desfăşurat două zile de la orele opt dimineaţa, până la 12 noaptea, continuu copiii au stat acolo", a spus IRINA SLOBODEANIUC, coregraf.

Pe locul întâi s-au clasat echipele Serbiei şi Poloniei. IDO EUROPEAN CHAMPIONSHIPS se desfăşoară de două ori pe an. Prima ediţie a competiţiei a avut loc în anul 1997.

Source: www.publika.md

Keywords:

Dansuri , medalie , Cehia

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1598
Populația:
40 locuitori

Tomeştii Vechi este un sat din cadrul comunei Balatina raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Glodeni și la 168 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 40 de oameni. Satul Tomeștii Vechi a fost menționat documentar în anul 1598.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.