27 june 2019, 12:50 Moldovan reality views 3093
Patru elevi matematicieni au făcut Moldova mîndră
27 june 2019, 12:50 Moldovan reality views 3093

Patru elevi matematicieni au făcut Moldova mîndră

Patru elevi din Republica Moldova au obținut medalii la Olimpiada Balanică de Matematică pentru Juniori, care s-a desfășurat anul acesta în Cipru.

Astfel, Cătălin Botezatu a obținut medalie de argint, iar Ana-Maria Izbaș, Arsenie Vlas și Vadim Tertilov au obțiut medalii de bronz.

Din cele 11 țări participante (Albani, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Muntenegru, Romînia, Serbia și Turcia) au fost premiați 40 de elevi.

Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori se desfășoară anual în perioada 23-30 iunie.

La concursul de matematică participă elevii care au obținut performanțe la Olimpiada Republicană de Matematică din Republica Moldova.

Source: unimedia.info

Keywords:

olimpiada , medalie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
340 locuitori

Gordineştii Noi este un sat din cadrul oraşului Edineţ, raionul Edineţ. Satul Gordineştii Noi se află la 5 km de oraşul Edineţ, la 13 km de staţia de cale ferată Brătuşeni, 207 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 340 locuitori. Satul Gordineştii Noi a fost întemeiat la începutul secolului XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.