17 july 2019, 17:25 Moldovan reality views 3516
De unde facem rost de procurori și judecători integri?
17 july 2019, 17:25 Moldovan reality views 3516

De unde facem rost de procurori și judecători integri?

Societatea moldovenească salută multașteptatele procese de curățare în organele de drept și sistemul de justiție inițiate în Moldova, însă plecarea figurilor-cheie care deserveau regimul anterior ce a uzurpat puterea nu va contribui la soluționarea problemelor, deoarece este vorba doar despre „vîrful aisbergului".

Pentru restabilirea încrederii cetățenilor în sistemul de justiție, urmează nu numai să se asigure numirea unor profesioniști integri în posturile de vîrf, dar și să se repete, în sine, fapta eroică a lui Heracles de curățare totală a „grajdurilor lui Augias".

Deputații în Parlament din partea majorității de guvernare consideră că viitoarea conducere nouă a Procuraturii Generale urmează să efectueze o revizie totală și să dea o apreciere juridică acțiunilor și inacțiunilor tuturor angajaților, inclusiv celor ale lui Eduard Harunjen care și-a dat demisia, deoarece, potrivit Codului Penal, este sancționată atît acțiunea, cît și inacțiunea, care în unele cazuri este și mai nocivă. Acest fapt a fost confirmat și de istoria cu furtul miliardului care a dus țara într-o criză profundă. Organele competente au permis sustragerea miliardelor din bănci, iar rezultate reale ale investigației „jafului secolului" nu s-au văzut, reiese că pisica nu prinde șoarecii. Și multe dintre persoane vinovate de crearea acestei situații și comiterea altor fărădelegi s-au ascuns.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Keywords:

procuror , judecător

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1768
Populația:
4941 locuitori

Tîrnauca este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Slobozia și la 69 km de Chișinău. Populaţia satului Tîrnauca alcătuia 4941 de oameni în anul 2004. Satul Tîrnauca a fost menționat documentar în anul 1768.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.