18 july 2019, 11:25 Moldovan reality views 3435
Ilegalități la aeroportul Mărculești: Mai multe aeronave ar fi fost vîndute (Video)
18 july 2019, 11:25 Moldovan reality views 3435

Ilegalități la aeroportul Mărculești: Mai multe aeronave ar fi fost vîndute (Video)

Mai multe avioane ar fi fost vîndute ilegal în ultimii ani de la aeroportul Mărculești, spune fostul director, care a povestit despre ilegalitățile care s-ar fi comis acolo.

Vladimir Maiduc spune că ar fi sesizat organele de drept, dar fără vreun rezultat. Ministrul Apararii de atunci, Eugen Sturza, spune că a știut despre anumite nereguli, dar aeroportul nu se mai afla în subordinea lui, transmite protv.md.

Vladimir Maiduc, care a fost directorul aeroportului Mărculești în 2018, timp de jumătate de an, a spus că de acolo ar fi dispărut mai multe aeronave, iar din cele care au rămas ar fi fost scoase piese importante. Doar una ar costa jumătate de milion de lei, susține Maiduc.

Ilegalitățile de la aeroport s-ar fi ținut lanț, încă din 2015, cînd o companie aeronautică ar fi fost comasată cu aeroportul, care nu ar fi adus niciun profit.

Totodată, pe teritoriul aeroportului s-ar afla o bază militară, a declarat Maiduc, unde s-ar găsi armament. Reprezentanții Ministerului Apărării nu ne-au răspuns pentru a ne confirma informațiile.

Vladimir Maiduc spune că i-a sesizat pe ministrul de atunci al Apărării, Eugen Sturza, pe fostul procuror general, Eduard Harunjen, dar și pe președintele, Igor Dodon, dar nimeni dintre ei nu ar fi reacționat.

Din anul 2018, Aeroportul Mărculești se află în subordinea Agenției Proprietății Publice. Directorul Adjunct al instituției, Vladislav Chetrar, ne-a spus că mîine va reveni cu detalii.

Source: noi.md

Keywords:

avion , vînzare , aeroport

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1904
Populația:
22 locuitori

Ciofu este un sat din cadrul comunei Zgărdeşti, raionul Telenești. Localitatea se află la distanţa de 23 km de oraşul Teleneşti şi la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 22 de oameni. Satul Ciofu a fost înființat în anul 1904.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.