08 march 2019, 12:00 Moldovan reality views 3868
Pascaru: După dezvăluirile lui Filat și Platon trebuie să urmeze arestări și confiscări de averi
08 march 2019, 12:00 Moldovan reality views 3868

Pascaru: După dezvăluirile lui Filat și Platon trebuie să urmeze arestări și confiscări de averi

Toți foștii demnitari implicați în frauda bancară, despre care au menționat și Vlad Filat și Veaceslav Platon în interviurile recente, trebuie trași la răspundere.

De această părere este liderul Mișcării Naționale „Voievod", Nicolae Pascaru, care reiterează că modul în care va fi gestionat acest dosar de rezonanță va fi un adevărat examen pentru noua guvernare. Potrivit lui, primii care ar trebui să răspundă în fața legii sînt Iurie Leancă, Dorin Drăguțanu, Andrian Candu, Vlad Plahotniuc, Sergiu Sîrbu, Oleg Reidman, Ilan Șor.

„Cerem încă o dată categoric ca toți cei vinovați să fie trași la răspundere. Acesta e un examen pentru toți oamenii demni din Moldova, inclusiv pentru recuperarea încrederii cetățenilor în instituțiile statului. În primul rînd e vorba de Leancă, din spusele lui Platon Leancă este vinovat 100% de retragerea banilor din rezervele de stat. Drăguțanu și toată echipa sa trebuiau să fie arestați încă cu o lună în urmă, imediat cum s-a schimbat guvernarea", a menționat Pascaru.

Activistul civic mai spune că sancționarea tuturor celor implicați, cu confiscarea averilor, este crucială pentru parcursul de mai departe al R.Moldova și va constitui un semnal puternic dat societății.

„Înțelegem acum în ce situație am fost din 2009 încoace, cum guvernanții și-au bătut Joc de acest stat, de instituții, de lege și Constituție. În momentul în care un om controlează toate canalele financiare de la toate ministerele în banca sa personală și deschis fură atîțea bani, aceasta e o bătaie de joc. Acei așa-numiți „100 de oameni onești" din raportul Kroll, anume ei trebuie să fie trași la răspundere și să le fie confiscată averea".

Totodată, după dezvăluirile omului de afaceri Veaceslav Platon cu privire la implicarea Victoriabank, Pascaru spune că autoritățile trebuie să impună instituția bancară să achite prejudiciul cauzat statului.

Liderul "Voievod" mai îndeamnă autoritățile moldovenești să colaboreze cu autoritățile din Israel pentru a se asigura că Ilan Șor va fi tras la răspundere penală.

„Chiar dacă nu-l extrădează încoace, autoritățile pot să-i confiște averea și să fie tras la răspundere în Israel", a conchis Pascaru.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
1959 locuitori

Bulboci este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bulbocii Noi și Bulboci. Satul este aşezat în lunca rîului Căinari la distanța de 24 km de oraşul Soroca și la 145 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1959 de oameni. Pentru prima dată satul este menționat documentar în anul 1528.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.