08 april 2019, 10:30 Moldovan reality views 4784
De la «jaful secolului» la uzurparea puterii. Principalele sarcini ale procurorului general interimar
08 april 2019, 10:30 Moldovan reality views 4784

De la «jaful secolului» la uzurparea puterii. Principalele sarcini ale procurorului general interimar

După încercarea nereuşită de a convoca şedinţa Consiliului superior al procurorilor (CSP), pentru a determina un candidat la funcţia de procuror general interimar, parlamentul şi preşedintele s-au implicat în soluţionarea situaţiei create.

În ajun, intraseră în vigoare amendamentele privind noile reguli la apariţia vacanţei de şef al instituţiei de drept. Sîmbăta trecută parlamentul a anunţat concursul , candidaţiilor potenţiali fiindu-le rezervate doar două zile pentru a acumula documentele şi a depune cererea la comisia drept, numiri şi imunităţi.

Astfel marţi, la 30 iulie, în înalta funcţie a fost propus şi numit Dumitru Robu, care fusese adjunctul procurorului şef al municipiului Chişinău. Experţii menşionează, că noul conducător va trebui să construiască din nou sistemul procuraturii, care azi se află într-stare deplorabilă şi necesită resetare. Unde mai pui că el va trebui să activizeze investigarea schemelor de corupţie şi a crimelor de rezonanţă,să elaboreze şi să pună în aplicare formula de verificare a integrităţii celor 660 de procurori care activează în sistem.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Keywords:

procuror

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
5010 locuitori

Bardar este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Bardar este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Ialoveni și la 25 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5010 oameni. Satul Bardar a fost menționat documentar în anul 1443.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.