08 may 2019, 09:40 Moldovan reality views 2849
Tot mai mulţi moldoveni renunţă la telefonul fix
08 may 2019, 09:40 Moldovan reality views 2849

Tot mai mulţi moldoveni renunţă la telefonul fix

Tot mai mulţi moldoveni renunţă la telefonul fix. Cel puţin aşa arată datele Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei.

Anul trecut, 36 de mii de moldoveni s-au debranşat de la liniile de telefonie fixă. Datele statistice demonstrează că numărul de utilizatori de telefonie mobilă este în creştere relatează Mesager.

Tinerii spun că nu-şi imaginează viaţa fără telefon şi recunosc că-l folosesc foarte des.

„Practic la fiecare minut, foarte des. Telefonu-i totul acuma. E internet, e acces la multă informaţie", a spus o tînără.

„Mă folosesc de telefon foarte des şi înţeleg că eu nu pot fără asta. A devenit o dependenţă. Nu există zi în care să nu iau telefonul în mînă. Chiar şi cînd mă plimb cu prietenii, familia, mi se face observaţie că foarte des stau în telefon şi nu le acord atenţie", a spus un adolescent.

Potrivit Agenţia Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii, în ultimii ani, numărul utilizatorilor care au accesat internetul mobil aproape s-a dublat.

„Mai mult internet, comunicaţii, vorbesc cu părinţii, rudele. Ştii că acţionează negativ asupra sănătăţii. Ştiu dar este un lucru indispensabil", a declarat o femeie.

În schimb, vîrstnicii se abţin de la noile tehnologii şi preferă mai mult să citească.

Potrivit ultimelor date, în Moldova sînt mai multe telefoane mobile decît oameni. Anul trecut, numărul utilizatorilor de telefonie mobilă a ajuns la peste 4 milioane, iar ultimul recensămînt din 2014 arată că în ţara noastră locuiesc aproape de trei milioane de oameni.

Source: trm.md

Keywords:

telefon , servicii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1757
Populația:
3271 locuitori

Filipeni este un sat şi comună din raionul Leova. Filipeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Leova și la 92 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3271 de oameni. Satul Filipeni a fost menționat documentar în anul 1757.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.