08 may 2019, 15:45 Moldovan reality views 3355
Concurs pentru desemnarea directorilor de spitale
08 may 2019, 15:45 Moldovan reality views 3355

Concurs pentru desemnarea directorilor de spitale

Directorii de spitale vor fi desemnaţi în funcţie doar în urma concursurilor.

Ministerul Sănătăţii pregăteşte un regulament nou în acest sens, care va fi prezentat săptămîna viitoare pentru consultări publice, transmite Trm.md.

Ministrul Sănătăţii, Ala Nemerenco, a declarat la un post privat de televiziune că pe viitor n-o să mai fie acceptate concursuri cu un singur candidat şi vor fi introduse criterii foarte stricte de selecţie. Potrivit ei, conducătorii care nu vor putea găsi soluţii, chiar şi într-o perioadă de criză că în Republica Moldova, trebuie să înţeleagă că nu corespund funcţiei.

„În plus, şefii de spitale nu vor putea să-şi continue şi activitatea în domeniul chirurgical. Aceştia vor trebui să aleagă ori activitatea profesională, ori să fie manageri", a punctat Nemerenco.

În prezent, o treime dintre spitalele din Republica Moldova nu au directori.

Source: trm.md

Keywords:

spital , concurs

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
0 locuitori

Armanca este o localitate dispărută din raionul Rîșcani. Aflată anterior în componența satului Vasileuți, amplasată la o distanță de 7 km de orașul Rîșcani și la 176 km de Chișinău. Satul a fost întemeiat la mijlocul secolului XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.