20 august 2019, 11:40 Moldovan reality views 4606
Ilona Şor: văduvă nealinată sau cardinal sur în fustă? (Partea I)
20 august 2019, 11:40 Moldovan reality views 4606

Ilona Şor: văduvă nealinată sau cardinal sur în fustă? (Partea I)

După furtul unui miliard de dolari din sistemul bancar din Moldova, numele omului de afaceri și politicianului Ilan Şor, principalul figurant în raportul Kroll privind „furtul secolului” și unul dintre principalii acuzați în dosarul furtului bancar, este auzit peste tot.

Actualele autorități moldovenești amenință să-l întoarcă în țară și să-l pedepsească: recent, Ilan Şor a fost înregistrat în sistemul Interpol și declarat în căutare internațională prin canalele acestei organizații internaționale a poliției criminale pentru arestare și extrădare.

Omul de afaceri care se află în detenţie, Veaceslav Platon, în dezvăluirile sale jurnalistei Natalia Morari, i-a numit pe Ilan Şor și Serghei Iaralov (omul de încredere al lui Vladimir Plahotniuc) unii dintre autorii fraudei bancare. Cu toate acestea, potrivit unor oameni care cunosc situaţia, un iniţiator activ al multor escrocherii care au fost preluate de diferite companii care fac parte din „Shor Holding” - de la cumpărarea de bunuri imobiliare sindicale la preţuri foarte mici, pînă la „miliard”, a fost şi mama vitregă a omului de afaceri, Ilona Şor.

Continuarea articolului citiți pe Noi.md.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1447
Populația:
2502 locuitori

Clocuşna este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Clocuşna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Clocușna este situat la o distanță de 25 km de orașul Ocnița și la 230 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituie 2502 oameni. Prima atestare documentară a satului Clocușna din ținutul Hotin datează din 22 august 1447.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.