20 august 2019, 15:40 Moldovan reality views 4244
Companiile de transport auto solicită ajustarea tarifelor la transportul de pasageri
20 august 2019, 15:40 Moldovan reality views 4244

Companiile de transport auto solicită ajustarea tarifelor la transportul de pasageri

Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) a solicitat ajustarea tarifelor pentru serviciile regulate rutiere de pasageri. Aceasta susține că dacă solicitarea va fi ignorată, atunci ar putea fi organizată o grevă a transportatorilor. Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, a declarat că autoritățile încearcă să identifice soluții pentru această problemă, transmite MOLDPRES.

Într-un demers remis Ministrului Economiei, semnat de mai multe companii din domeniu, APOTA a precizat că tărăgănarea ajustării tarifelor la transportul de călători duce la distrugerea ramurii. Totodată, din această cauză, companiile de transport suportă zilnic pagube, iar securitatea circulației rutiere și nivelul confortului pasagerilor este subminat, este specificat în demers.

„Noi nu mai avem șoferi, deoarece nu le putem asigura un venit decent, nu mai avem unități de transport, deoarece veniturile nu ne permit reînnoirea parcului de vehicule, nu dispunem de lăcătuși, mecanici și sudori, deoarece persoanele cu asemenea calificare se concediază din companiile noastre", a comunicat APOTA.

În replică, ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, a precizat că va avea chiar mîine o întrevedere cu transportatorii, la care va fi abordat acest subiect.

„Este o problemă serioasă, care afectează nu doar transportatorii, dar și pe toți cetățenii Republicii Moldova. Din 2013, tarifele au fost înghețate și de fiecare dată cînd transportatorii încercau să le majoreze, intervenea guvernarea. Ca rezultat, parcul de autovehicule s-a învechit, avem autobuze mai rele, mai vechi și mai puțin sigure. Totodată, mulți dintre transportatori au trecut la munca tenebră, pentru a fi în stare să funcționeze. Mîine mă întîlnesc cu reprezentanții industriei transportului auto, cu care vom discuta această problemă. Vom găsi soluții pentru a rezolva problemele transportatorilor și totodată vom încerca să identificăm o modalitate de a nu afecta persoanele cu venituri mici", a conchis ministrul.

Transportatorii au solicitat în ultimii ani de mai multe ori ajustarea tarifelor, invocînd că suportă pierderi.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

transport , tarife

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1899
Populația:
2006 locuitori

Step-Soci este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Budăi și Step-Soci. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Orhei și la 53 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2006 oameni. Satul Step-Soci a fost menționat documentar în anul 1899.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.