23 september 2019, 15:00 Moldovan reality views 3728
Popovici: Moldova are nevoie urgentă de redactarea și aprobarea Strategiei de dezvoltare
23 september 2019, 15:00 Moldovan reality views 3728

Popovici: Moldova are nevoie urgentă de redactarea și aprobarea Strategiei de dezvoltare

Corneliu Popovici, consilier prezidențial în domeniul educației, culturii și cercetării, a declarat, în cadrul unui interviu acordat în exclusivitate pentru Agenția Informațională de Stat Moldpres, că Republica Moldova are nevoie urgentă de redactarea, aprobarea și promulgarea Strategiei de dezvoltare 2020-2030.

Potrivit lui, documentul, care nu a fost promulgat de către președintele Dodon, va fi revizuit de actuala guvernare și va ține cont de necesitățile și prioritățile stringente ale statului moldovean. "Semnarea documentului de colaborare politică dintre Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și Blocul politic ACUM reconfirmă susținerea acordată de socialiștii moldoveni programului de activitate a Guvernului Sandu. Un document politic important care asigură stabilitate politică pentru viitor", a spus Popovici.

Consilierul prezidențial a afirmat că acest acord de colaborare nu duce la omogenizarea culturii politice a partidelor semnatare. "O cultură politică omogenă poate exista doar în state totalitare. Cu cît cultura politică este mai diversă, cu cît mai multe idei politice circulă în societate, cu atît ea este mai democrată și mai creativă - cazul Republicii Moldova", a explicat Corneliu Popovici.

Potrivit oficialului moldovean, semnarea acordului dintre PSRM și Blocul politic ACUM a demonstrat că aceste formațiuni politice sînt conștiente de interesul național al Republicii Moldova, restartarea democrației și deschiderea unor noi perspective de dezvoltare pentru statul moldovean.

Înțelegerea politică dintre Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și Blocul politic ACUM (Partidul Acțiune și Solidaritate/Partidul Platforma Demnitate și Adevăr) a fost semnată pe data de 16 septembrie 2019 și conține obiective tranzitorii pentru Guvernul, Președinția și Parlamentul Republicii Moldova.

Source: moldpres.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1602
Populația:
97 locuitori

Săghieni este un sat din cadrul comunei Alexeevca, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Ungheni și la 115 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 97 de oameni. Satul Săghieni a fost menționat documentar în anul 1602.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.