11 december 2019, 14:30 Moldovan reality views 3256
Program educațional de la FMI. Alegerea există sau ”Mulțumim pentru lipsa posibilității de a alege”?
11 december 2019, 14:30 Moldovan reality views 3256

Program educațional de la FMI. Alegerea există sau ”Mulțumim pentru lipsa posibilității de a alege”?

Ce [nu]a învățat Moldova din experiența colaborării cu un creditor occidental

Fiecare stat are propria experiență de colaborare cu partenerii economici externi. Unele țări – tristă, altele – mai reușită. Care este experiența Moldovei în relațiile bilaterale cu creditorii externi? De ce ni-i așa de frică că vom fi lipsiți de finanțarea externă? Și de ce de fiecare dată călcăm pe aceeași greblă, și ocupăm aceeași poziție dezavantajoasă pentru noi, fiind convinși că nu am avea de ales și de aceea – "mulțumim pentru lipsa posibilității de a alege".

Dar dacă am schimba poziția și am reieși din aceea, că întotdeauna există o alegere - noi decidem cu cine lucrăm și colaborăm. Reieșind din interesele naționale. Atunci aceste relații reciproce ar căpăta alt sens. Atunci și emisarii FMI ar vorbi altfel cu autoritățile moldovenești.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Keywords:

FMI , finantare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1846
Populația:
1079 locuitori

Tîrgul-Vertiujeni este un sat şi comună din raionul Floreşti. Tîrgul-Vertiujeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Florești și la 143 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1079 de oameni. Satul Tîrgul-Vertiujeni a fost menționat documentar în anul 1846.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.