20 november 2019, 14:00 Moldovan reality views 2513
Opinie: Plahotniuc și-ar dori să revină în politica moldovenească
20 november 2019, 14:00 Moldovan reality views 2513

Opinie: Plahotniuc și-ar dori să revină în politica moldovenească

Vladimir Plahotniuc pînă acum are influență asupra Partidului Democrat din Moldova, precum și mizează să revenă la activitatea politică intensă în Moldova.

Opinia aparține analistului politic Corneliu Ciurea și a fost exprimată în cadrul unui interviu oferit postului de radio Sputnik Moldova, relatează Noi.md.

În opinia lui, fostul oligarh și ex-lider al Partidului Democrat pînă în prezent se asociază cu PDM și își dorește să revină în politică. O astfel de estimare a expertului a fost expusă în contextul publicării de ieri pe rețelele de socializare a comentariilor lui Plahotniuc referitor la situația politică internă.

Politologul notează: „Domnul Plahotniuc încă nu și-a pierdut interesul pentru politică, în ciuda șederii sale forțate în străinătate. Căderea guvernului Sandu a fost un moment favorabil pentru ca el să înceapă să trimită mesaje către societatea moldovenească, determinînd poziția sa politică".

Analizînd mesajul fostului lider al Partidului Democrat, expertul atenționează asupra următoarelor puncte cheie:„În primul rînd, Plahotniuc spune că nu are legătură cu schimbările survenite în situația politică. În al doilea rînd, își reiterează afirmația potrivit căreia expulzarea PDM de la guvernare și plecarea sa din politică au însemnat consolidarea vectorului rus. Și al treilea, că Partidul Democrat este aproape singurul apărător al cursului prooccidental".

Pavel Filip, actualul lider al Partidului Democrat, încearcă în toate felurile să se distanțeze de declarațiile oligarhului fugit. El neagă declarațiile, potrivit cărora actuala conducere PDM ar fi în contact sau ar discuta acțiunile sale cu Plahotniuc.

Source: ehomd.info

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1547
Populația:
2370 locuitori

Băhrineşti este un sat şi comună din raionul Floreşti. Băhrineşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Florești și la 140 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2370 de oameni. Satul Băhrineşti a fost menționat documentar în anul 1547.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.