12 may 2019, 12:45 Moldovan reality views 2059
Eliberarea lui Filat, contestată la Curtea de Apel
12 may 2019, 12:45 Moldovan reality views 2059

Eliberarea lui Filat, contestată la Curtea de Apel

Noua administrație a Penitenciarului 13 a cerut la Curtea de Apel suspendarea executării hotărîrii judecătoreşti de eliberare înainte de termen a lui Vlad Filat, transmite Noi.md.

Menționăm că și ministrului Justiției a precizat anterior că decizia de eliberare condiționată a fostului premier Vlad Filat vafi contestată.

Vlad Filat ieri a declarat că la baza eliberării sale stă legea şi că nici Maia Sandu, nici Igor Dodon, şi niciun alt politician nu l-a ajutat să ajungă la libertate.

Potrivit lui Filat, procesul de eliberare a sa a început în aprilie şi a coincis cu activitatea a trei guverne.

Noi.md amintește că ex-premierul Republicii Moldova, Vlad Filat, condamnat în 2016 la nouă ani de detenție pentru corupere pasivă și trafic de ifluență, a fost eliberat condiționat, pe 3 decembrie 2019, din Penitenciarul nr. 13 din capitală. Asta după ce, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, decide să reducă termenul de detenție a fostului premier cu 682 de zile, adică cu aproape doi ani. Decizia a fost luată în baza constatărilor Curții Europene pentru Drepturile Omului.

Source: noi.md

Keywords:

Vlad Filat , eliberare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
128 locuitori

Mărtineşti este un sat din cadrul comunei Grebleşti, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Strășeni și la 38 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 128 de oameni. Satul Mărtinești a fost menționat documentar în anul 1560.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.