02 october 2020, 11:35 Moldovan reality views 4463
Povestea chirurgului care a ales să lucreze în Moldova (Video)
02 october 2020, 11:35 Moldovan reality views 4463

Povestea chirurgului care a ales să lucreze în Moldova (Video)

Ne amintim de ei atunci cînd durerea ne doboară, dar de cele mai multe ori, încercăm să îi evităm. Este vorba despre medicii stomatologi, care marchează astăzi, 9 februarie, ziua profesională.

Dumitru Sîrbu este originar din satul Taraclia, raionul Căușeni, medic chirurg oro-maxilo-facial, doctor în științe medicale, conferențiar universitar la Catedra de chirurgie oro-maxilo-facială și implantologie orală „Arsenie Guțan". Dumitru Sîrbu are la activ sute de ore petrecute în calitate de speaker la diverse conferințe științifice naționale și internaționale, transmite Noi.md cu referire la Unimedia.

„Atunci cînd muncești, apar noi idei ce trebuie realizate"

„Este un rezultat al muncii, ce reiese din activitatea clinică și științifică, și se subînțelege de la sine. Atunci cînd muncești, apar idei noi și încerci să le realizezi", ne mai spune doctorul chirurg și conferențiar universitar.

„Zilnic efectuăm intervenții chirurgicale"

„Sînt intervencții chirurgicale de mică dificultate, medie și intervenții mai grave. Au fost intevenții chirugicale care au durat și șapte ore", își amintește doctorul chirurg.

„De multe ori am avut tentația să plec din Republica Moldova, însă nu sînt indiferent"

Dumitru Sîrbu ne-a dezvăluit că este afectat de exodul medicilor din Republica Moldova care ia amploare. Cu toate acestea, însuși a avut tentația de nenumărate ori să părăsească țara noastră, însă, de fiecare dată își mai oferea o șansă pentru a-și continua activitatea aici, acasă.

„În discuțiile cu colegii mei mai tineri, ei îmi spun că vor să plece. Le-am spus prin argumente că nu este ideea cea mai bună, ei pot să-și facă cariera și la noi în țară. La început toți au nevoie de ajutor financiar, ca că se afirme ca specialiști, însă ulterior vor avea parte de trăiri nemaopimenite de la bucuria pacienților lor după intervențiile chirurgicale. De multe ori am dorit să plec din Republica Moldova, dar sînt un patriot. Aceasta descoper în ultimul timp. Nu sînt indeferent la suferințele oamenilor, vreau să ajut țara în care m-am născut și am crescut. Consider că țara sîntem noi, cei care sîntem aici, lucrăm, activăm și facem ceva bun pentru populație", mai spune chirurgul.

Source: noi.md

Keywords:

chirurg , medic

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1529
Populația:
1722 locuitori

Dîngeni este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Dîngeni și Grinăuți. Satul Dîngeni este situat la o distanță de 10 km de orașul Ocnița, la 1,5 km de stația de cale ferată Grinăuți și la 240 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1722 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Dîngeni datează din 21 septembrie 1529.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.