18 february 2020, 15:41 Moldovan reality views 3228
Tranga ar putea ajunge din nou după gratii (Doc)
18 february 2020, 15:41 Moldovan reality views 3228

Tranga ar putea ajunge din nou după gratii (Doc)

Omul de afaceri Viorel Varzari, cel care l-a denunțat pe patronul Andys Pizza, Andrei Tranga, precum că ar fi vrut să-i preia afacerea, a remis o scrisoarea la adresa procurorului general, Alexandru Stoianoglo.

Prima pagină din această scrisoare, care e scrisă pe 3 februarie 2020, a fost remisă redacției AGORA. În introducere, Varzari i se adresează lui Stoianoglo „în speranța unei justiții corecte” și descrie activitatea companiei sale, transmite NOI.md.

În prima pagină a adresării sale către Stoianoglo, Varzari își laudă firma sa - „Molinart Grup” - că a făcut cunoscută Republica Moldova în lume, „cu ingineri și sudori iscusiți”. Acesta scrie că a depus suflet în afacerea sa și, alături de echipa sa, a atins „performanțe de invidiat”.

În subsolul paginii, scrisoarea este ștampilată și datată cu 3 februarie 2020. În colț, foaia e semnată „Varzari” și înscrisă pagina 1.

Agora a apelat la serviciul de presă al Procuraturii Generale pentru a se asigura de autenticitatea scrisorii. Șefa serviciului de presă al PG, Maria Vieru, a confirmat că o asemenea scrisoare există.

„Viorel Varzari cere verificarea legalității acțiunilor fostului șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, dar și ale altor subalterni ai acestuia, care i-au fabricat dosar penal. Acesta solicită clasarea dosarului pe numele său și reluarea urmăririi penale în privința lui Andrei Tranga, precum și solicită măsuri de protecție”, ne-a spus Vieru.

Amintim că, în 2019, mai multe instituții de presă au primit scisori precum că patronul Andys Pizza și La Plăcinte, Andrei Tranga, împreună cu „hoțul în lege” Grigore Caramalac, „ajutați” de șeful PA, Viorel Morari, ar fi pus la cale preluarea afacerii gestionate de familia lui Viorel Varzari, anchetat într-un dosar penal din gestiunea PA.

Urmare a acestei scrisori, Viorel Morari, momentan bănuit în două dosare penale, și-a dat demisia, ulterior revenind în funcție.

La rîndul său, cînd a fost reținut, în primăvara acestui an, Andrei Tranga, a spus că, de fapt, prin intentarea acestui dosar se vrea preluarea afacerii sale.

Source: agora.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX-lea
Populația:
155 locuitori

Lipovăţ este un sat din cadrul comunei Balatina, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Glodeni și la 172 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 155 de oameni. Satul Lipovăț a fost întemeiat în secolul al XIX-lea.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.