04 may 2020, 12:00 Moldovan reality views 5734
Noi curse charter autorizate de Chișinău pentru repatrierea moldovenilor de peste hotare
04 may 2020, 12:00 Moldovan reality views 5734

Noi curse charter autorizate de Chișinău pentru repatrierea moldovenilor de peste hotare

Comisia pentru Situații Excepționale a aprobat graficul curselor aeriene pentru repatrierea cetățenilor Republicii Moldova cu următoarele destinații:

Pentru 06-12 aprilie 2020

Frankfurt – Chișinău

Lisabona – Chișinău

Madrid – Chișinău

Bruxelles – Chișinău

Varșovia – Chișinău

Dublin – Chișinău

Londra – Chișinău

Pentru 13-19 aprilie 2020

Amsterdam – Chișinău

Veneția – Chișinău

Paris – Chișinău

Berlin – Chișinău

Roma – Chișinău

Londra – Chișinău

Praga - Chișinău

Conform procedurii stabilite de către Comisia Situații Excepționale, pentru a beneficia de bilete pentru cursele menționate, cetățenii Republicii Moldova trebuie să se înscrie în listele de așteptare ale misiunilor diplomatice și oficiilor consulare prin completarea chestionarelor puse la dispoziția solicitanților.

Prioritate la includerea pe listele de pasageri vor avea cetățenii din următoarele categorii: studenții, persoanele aflate la tratament medical, cetățeni aflați în dificultate.

Cetățenii selectați în baza criteriilor sus-menționate vor fi contactați personal pentru a primi detalii privind modalitatea de achiziționare a biletelor de călătorie.

Cetățenii se pot înscrie pe listele de așteptare, accesând link-ul corespunzător pentru fiecare stat:

MAEIE atenționează despre posibile escrocherii în vederea efectuării unor curse charter și îndeamnă cetățenii Republicii Moldova să se informeze din surse oficiale.

În acest sens, MAEIE sugerează tuturor cetățenilor moldoveni să fie precauți și să se informeze privind zborurile charter care sunt efectuate în scopul repatrierii cetățenilor Republicii Moldova, din surse oficiale, în special pagina web a Autorității Aeronautice Civile (www.caa.md), a Guvernului (www.gov.md), a Ambasadei sau Consulatului Republicii Moldova din țara respectivă (Lista misiunilor diplomatice poate fi găsită AICI).

Source: www.publika.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1570
Populația:
1997 locuitori

Cubolta este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cubolta și Mărășești. Localitatea se află la distanța de 43 km de orașul Sîngerei, și la 155 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1997 de locuitori. Satul Cubolta a fost menționat documentar în anul 1570.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.