04 june 2020, 10:30 Moldovan reality views 6026
Clienţii cu febră mai mare de 37 nu vor fi lăsați să intre în magazine
04 june 2020, 10:30 Moldovan reality views 6026

Clienţii cu febră mai mare de 37 nu vor fi lăsați să intre în magazine

Reprezentanţii hipermarketurilor, supermarketurilor şi magazinelor de cartier din Capitală sînt obligaţi să verifice febra tuturor clienţilor. Asta prevede o decizie a Comisiei pentru situaţii excepţionale a municipiului Chişinău, semnată de primarul Ion Ceban.

Oamenii care vor avea o temperatură de peste 37 de grade nu vor avea voie să intre în magazine, scrie publika.md.

Măsura a fost luată pentru a preveni extinderea noului tip de coronavirus. Totodată, magazinele sînt obligate să ofere clienţilor soluţii pentru dezinfectarea mîinilor şi să curăţe mai des coşurile pentru cumpărături, casele de marcat, iar toate degustările sînt interzise.

Administratorii unităţilor comerciale mai sînt obligaţi să se asigure că în încăperi nu este aglomeraţie. Direcţia de poliţie a municipiului Chişinău şi Direcţia municipală Comerţ va monitoriza situaţia şi va asigura respectarea deciziei.

Potrivit legislaţiei, agenţii economici care nu respectă măsurile de prevenire şi combatere a coronavirusului riscă amendă în valoare de pînă la 75 de mii de lei.

Source: noi.md

Keywords:

coronavirus , temperatura

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1861
Populația:
371 locuitori

Leordoaia este un sat din cadrul comunei Hîrjauca, raionul Călăraşi. Satul Leordoaia se află la distanţa de 26 km de orașul Călăraşi și la 73 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 371 de oameni. Localitatea este menționată documentar în anul 1861.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.