11 september 2012, 15:54 Moldovan reality views 8172
11 september 2012, 15:54 Moldovan reality views 8172

O nouă sărbătoare națională - Festivalul Naţional al Mărului

Încă o sărbătoare la nivel naţional. Este vorba despre Festivalul Naţional al Mărului, care va fi sărbătorit în ultima sîmbătă şi duminică a lunii septembrie, informează pan.md. Un proiect de hotărîre a fost aprobat de Parlament, astăzi, 8 noiembrie.

Un Festival al Mărului a fost organizat timp de doi ani, de către proprietarii de livezi din raionul Soroca. În acest context, Guvernul a hotărît să confere evenimentului caracter național, care se va desfășura în orașul Soroca.

Proiectul a fost criticat de comuniști, care susțin că sînt alte probleme importante decît instituirea unor sărbători a fructelor.

Raionul Soroca este pe primul loc în ţară după suprafaţa plantaţiilor de livezi de meri – 7.458 ha. Anual, în raion se produc 40 mii de tone de mere, 50-55% dintre care se exportă, iar alte 25% se prelucrează.

În R. Moldova, producerea anuală de mere constituie circa 228,8 mii de tone, pe o suprafață de 64,53 mii de hectare și o productivitate medie de 4 tone la hectar.

Keywords:

Festival

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1963
Populația:
350 locuitori

Dubovca este un sat din cadrul comunei Bozieni, raionul Hînceşti care se află la distanța de 13 km de orașul Hîncești și la 48 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 350 de oameni. Satul Dubovca a fost întemeiat în anul 1963.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.