30 may 2020, 14:00 Moldovan reality views 4232
Sechestru pe bunurile imobile ale lui Vladimir Plahotniuc din Republica Moldova
30 may 2020, 14:00 Moldovan reality views 4232

Sechestru pe bunurile imobile ale lui Vladimir Plahotniuc din Republica Moldova

Magistrații Judecătoriei municipiului Chișinău, sediul Ciocana, au dispus aplicarea sechestrului pe zece imobile, și anume, șase apartamente și patru încăperi nelocative din Republica Moldova, estimate la circa 33 milioane ei, care aparțin fostului lider PDM, Vlad Plahotniuc.

Astfel, a fost admis doar unul din șase demersuri depuse de procurori privind aplicarea sechestrului pe bunurile acestuia, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, celelalte cinci demersuri, prin care procurorii solicitau sechestrarea vilelor din Elveția, Franța și România, cinci autoturisme și o barcă, înregistrate în Elveția, precum și patru autoturisme înregistrate în Republica Moldova, în valoare de 7,7 milioane de euro, au fost respinse.

Lista de proprietăți a fost identificată de Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale, care a stabilit că, deși toate sunt înregistrate pe persoane terțe, beneficiar efectiv al acestora este fostul lider PDM, Vladimir Plahotniuc.

Procuratura susține că va contesta hotărârea instanței de judecată și va insista pe sechestrarea tuturor bunurilor mobile și imobile.

Source: www.ipn.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
385 locuitori

Lucăceni este un sat din cadrul comunei Horeşti, raionul Făleşti. Satul Lucăceni este situat la distanța de 20 km de orașul Fălești și la 150 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 385 de oameni. Documentar satul Lucăceni este menţionat la 3 iunie 1429.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.