06 february 2020, 11:00 Moldovan reality views 3566
Guvernul vs Avia Invest: va urma
06 february 2020, 11:00 Moldovan reality views 3566

Guvernul vs Avia Invest: va urma

Zilele trecute autorităţile au pornit procedura de insolvabilitate a companiei Avia Invest – concesionara Aeroportului Internaţional Chişinău. În caz că aceasta va fi recunoscută falimentară şi în incapacitate de plată, în conformitate cu contractul concesionarea va fi anulată.

Avia Invest nu doreşte să dea faliment: banii pentru acoperirea datoriilor la buget au fost găsiţi imediat. Dar autorităţile nu renunţă la intenţia de a întoarce aeroportul în categoria întreprinderilor de stat, instanţa din Chişinău continuă examinarea acţiunii de chemare în judecată a companiei-concesionare pentru rezilierea contractului.

Experţii şi auditorii sînt de acord că contractul de concesionare este extrem de încurcat, plin de ambiguităţi şi nu include mecanisme de apărare a intereselor statului. În acelaşi timp, controalele efectuate la compania Avia Invest au confirmat că investiţiile în aeroport se fac nu din sursele financiare ale investitorilor, ci în principal din taxele exagerate plătite de fiecare pasager.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Keywords:

guvern , aeroport

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1715
Populația:
225 locuitori

Rîngaci este un sat din cadrul comunei Cepeleuţi, raionul Edineţ. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Edineț și la 234 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 225 de oameni. Satul Rîngaci a fost menționat documentar în anul 1715.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.