15 june 2020, 10:00 Moldovan reality views 5007
Reguli de respectat în perioada 15-30 iunie
15 june 2020, 10:00 Moldovan reality views 5007

Reguli de respectat în perioada 15-30 iunie

Potrivit hotărîrii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, pentru a preveni răspîndirea infecției cu COVID-19, înscepînd de astăzi și pînă pe 30 iunie se impun următoarele restricții:

Se reiterează interzicerea pînă la data de 30 iunie 2020 a aflării persoanelor:

în locurile publice (păduri, parcuri, alei, plaje etc.), în grupuri mai mari de 3 persoane. Respectarea distanţei sociale/fizice de 1 (unu) metru rămîne a fi obligatorie, indiferent de numărul de persoane prezente în locurile publice;

în vîrstă de peste 63 (şaizeci şi trei) ani, în afara domiciliului şi în spaţiile publice fără necesitate stringentă;

pe terenuri de joacă, terenuri sportive, zone de agrement.

Se recomandă persoanelor de orice vîrstă, de a evita aflarea, fără necesitate stringentă, în spaţii închise (spaţii comerciale, spaţii de prestare a serviciilor, săli de sport şi fitness, clădiri administrative etc.), pieţe comerciale, unităţile de alimentaţie publică, transportul public.

Totodată, în perioada 15 iunie - 30 iunie, transportul public din Chișinău troleibuze, autobuze și microbuze, va circula în regim special. De asemenea, se interzice îmbarcarea în unitățile de transport a persoanelor fără măști de protecție.

Măsura a fost luată pentru prevenirea și diminuarea infectării prin COVID-19 pe teritoriul municipiului Chișinău.

Programul de activitate al transportului public din capitală va fi organizat după cum urmează:

- pentru zilele de lucru, între orele: 05:00 - 10:30, dimineața și între orele:15:30 - 21:30, seara, cu interzicerea îmbarcării a persoanelor fără măști de protecție;

- pentru zilele de odihnă, transportul va fi sistat.

Source: noi.md

Keywords:

reguli , carantina

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
775 locuitori

Sărăteni este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sărăteni și Victoria. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Leova și la 66 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 775 de oameni. Satul Sărăteni a fost menționat documentar în anul 1620.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.