15 august 2020, 14:00 Moldovan reality views 5055
Roibu către premierul României: Moldova nu este România
15 august 2020, 14:00 Moldovan reality views 5055

Roibu către premierul României: Moldova nu este România

Liderul Mișcării de Tineret "Urmașii lui Ștefan", Dumitru Roibu, a comentat declarația premierului României, Ludovic Orban, prin care a îndemnat autoritățile de la Chișinău să nu politizeze tema gazoductului Ungheni - Chişinău.

În discursul său, Dumitru Roibu a menționat că această "investiție de suflet" a părții române are, de fapt, strict interes economic. Totodată, el i-a amintit premierului României că „Basarabia” nu mai există.

"Domnule Ludovic Orban…

Dacă aveți aptitudinea de a guverna România, aveți și amabilitatea de a da dovadă de un pic de amabilitate. Pentru mintea dumneavoastră, precum și a multora care vă înconjoară, „Basarabia” nu mai există. Deja este absurd să folosiți acest termen.

Despre politizarea subiectelor, guvernele voastre constant sînt cele care: - ați politizat Biserica Ortodoxă Română; - falsificați istoria; - operați cu falsuri în discursuri; - manifestați atitudine arogantă, dar deja inacceptabilă; - finanțați organizații, acțiuni, partide și oameni care distrug Moldova (personal dumneavoastră vă doresc din partea Ungariei aceeași); - nu vreți să recunoașteți că faceți anumite „investiții” pentru un potențial teritoriu românesc.

Vă spun eu... uitați. Moldova nu este România, Moldova nu este a voastră și nu va fi. Astfel, vremelnic sînteți dumneavoastră, cu tot cu privirea aparent deșteaptă și înțeleaptă. Au mai fost prim-miniștri...

Și pînă la urmă, această investiție a dvs. de suflet are strict interes economic așa că, mai puține balade, și mai mult interes", a comentat Roibu pe o rețrea de socializare.

 

Source: noi.md

Keywords:

Dumitru Roibu , Romania

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1641
Populația:
842 locuitori

Şipoteni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Şipoteni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Hîncești și la 60 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 842 de oameni. Satul Șipoteni a fost menționat documentar în anul 1641 cu denumirea Spărieți.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.