21 september 2020, 14:00 Moldovan reality views 3846
Copiii care nu au fost vaccinați nu vor fi primiți în instituțiile de învățămînt
21 september 2020, 14:00 Moldovan reality views 3846

Copiii care nu au fost vaccinați nu vor fi primiți în instituțiile de învățămînt

Ministerul Educației atenționează că elevii și copiii de grădiniță care nu au fost vaccinați nu vor fi primiți în instituțiile de învățămînt.

De asemenea, cei de la Ministerul Educației punctează că este nevoie de eliberarea unui certificat în acest sens, ce va confirma, inclusiv faptul că elevii au fost vaccinați.

Certificatul dat reprezintă este oferit în cazul în care elevii sînt bolnavi de o infecție respiratorie, inclusiv Covid-19, în cazul în care copilul are semne de infecție cu coronavirus și pentru confirmarea vaccinării copilului.

De asemenea, responsabilii de la minister punctează că nu este necesară vizita la medic și eliberarea certificatului în cîteva condiții: în cazul absentării copilului mai mult de 3 zile, din motive nelegate de boală și în cazul plasării copilului în carantină pe 14 zile, după ce a intrat în contact cu o persoană infectată.

Reamintim că potrivit opiniei părinților, decizia autorităților de neadmitere în școli și grădinițe a copiilor nevaccinați este criticată de locuitorii capitalei. Intervievați de Noi.md, trecătorii s-au arătat nedumeriți de faptul că statul a decis să le îngrădească accesul la educație acestei categorii de copii.

Majoritatea celor intervievați de reporterii noi.md, sînt de părere decizia a vaccina sau nu copilul aparține în exclusivitate părinților și ea trebuie respectată în egală măsură de către autorități și de părinții copiilor vaccinați.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
2653 locuitori

Alexandru Ioan Cuza este un sat şi comună din raionul Cahul. Alexandru Ioan Cuza este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 37 km de orașul Cahul și la 194 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2653 de oameni. Satul Alexandru Ioan Cuza a fost menționat documentar în anul 1770.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.