22 january 2021, 12:09 Moldovan reality views 2538
Anti-landromat: Noile amenzi ajung la milioane de euro
22 january 2021, 12:09 Moldovan reality views 2538

Anti-landromat: Noile amenzi ajung la milioane de euro

Pe parcursul ultimilor ani Moldova a fost zguduită cu regularitate de scandalurile privind spălarea unor sume de miliarde prin instanțele judiciare locale și instituțiile financiar-bancare.

Pentru ca țara să nu fie definitiv catalogată drept o ”spălătorie regională” pentru legalizarea capitalurilor de origine dubioasă, autoritățile au întreprins un șir de măsuri în vederea perfecționării sistemului de prevenire și combatere a spălării banilor și de finanțare a terorismului, precum și pentru obstrucționarea circulației veniturilor și mijloacelor criminale.

La finele anului trecut a intrat în vigoare noua lege care reglementează procedura de depistare a încălcărilor și de informare a organelor competente cu privire la abaterile de la reguli. În Moldova, legislația împotriva spălării banilor funcționează pe parcursul multor ani, însă modificările de ultimă oră, reieșind din posibilele consecințe ale lor, promit să devină cele mai de proporții. Pentru nerespectarea noii legi este prevăzută o pedeapsă dură – sancțiuni financiare în sumă de cca 5 mln. euro.

Experții menționează că inovațiile au fost adoptate în grabă și conțin un șir de momente controversate, ceea ce se poate solda cu interpretări ambigue, greșeli și abuzuri în aplicarea legii. În plus, mărimea amenzilor nu se corelează cu realitățile moldovenești și în multe cazuri ar putea ruina instituția sau întreprinderea.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Keywords:

bani

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1749
Populația:
1211 locuitori

Țîbuleuca este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Dubăsari și la 74 km de Chișinău. Populaţia satului Țîbuleuca alcătuia 1211 de oameni în anul 2011. Satul Țîbuleuca a fost menționat documentar în anul 1749.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.