27 february 2021, 13:00 Moldovan reality views 3242
Agenția Medicamentului a autorizat trei vaccinuri în R.Moldova, inclusiv Sputnik V
27 february 2021, 13:00 Moldovan reality views 3242

Agenția Medicamentului a autorizat trei vaccinuri în R.Moldova, inclusiv Sputnik V

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a decis astăzi autorizarea vaccinurilor anti-Covid de la trei producători: Pfizer/BioNTech, AstraZeneca și Sputnik V (Rusia), scrie Noi.md.

Decizia a fost luată în cadrul ședinței de astăzi a AMDM.

În acest sens au fost emise certificatelor de înregistrare cu termen de 1 an și cu solicitarea prezentării studiilor postautorizare privind siguranța și studiilor postautorizare privind eficacitatea.

"S-a hotărât autorizarea condiționată a vaccinurilor incluse de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) în Lista de utilizare în urgențe (Emergency Use Listing – EUL): Pfizer/BioNTech și AstraZeneca, dar și a vaccinului Gam-COVID-Vac, Vaccin vector combinat pentru prevenirea infecției cu coronavirus indusă de SARS-CoV-2 (Sputnik V)", se arată în declarația AMDM.

Autorizarea condiționată a vaccinurilor creează oportunitatea de a iniția procesul de imunizare a populației, precizează instituția.

Source: noi.md

Keywords:

vaccin , Moldova , înregistrare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1902
Populația:
647 locuitori

Beriozchi este un sat din cadrul oraşului Anenii Noi, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 1 km de orașul Anenii Noi și la 35 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 647 locuitori. Satul Beriozchi a fost înființat în anul 1902.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.